Jaarrapportage 2019

Overig

Mijlpalen 2019

In Oppenhuizen en Uitwellingerga, oftewel ‘Top en Twel’, vond een mooie samenwerking plaats tussen Wetterskip Fryslân en inwoners. Een aantal waterkeringen in deze tweelingdorpen voldeed niet meer aan de veiligheidsnormen. In de zomer startten daarom werkzaamheden om deze keringen te verhogen. De hoogste ophoging was maar liefst 80 centimeter.

Tuinen omhoog
Delen van de keringen liggen op grondgebied van inwoners en grenzen aan hun tuinen. Deze tuinen moesten daarom tegelijk met de keringen omhoog. We gingen met de inwoners in gesprek om overal samen tot een goede oplossing te komen. Zo konden we een ontwerp maken waar de aannemer mee aan de slag ging. Inwoners konden daarbij aangeven in welke periode van het jaar de werkzaamheden hun het beste pasten.

Feestelijke oplevering
In september was er een feestelijke oplevering van het project. Onze dagelijks bestuurder Jan van Weperen deed dit samen met leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool It Harspit in Oppenhuizen. Alle inwoners van de twee dorpen waren hiervoor uitgenodigd. Het project kostte in totaal 3,7 miljoen euro.

ga terug
Deze pagina is gebouwd op 05/27/2020 11:45:40 met de export van 05/27/2020 11:44:45